Tämä sivu on tulostettu Tilipalvelu K&H:n:n internetsivuilta (www.tilipalvelukoskinenjaheinonen.fi)

Ajankohtaista > Tärkeää infoa vuoden 2018 Suomi.fi-palveluun ja tulorekisteriin liittyen

Tärkeää infoa vuoden 2018 Suomi.fi-palveluun ja tulorekisteriin liittyen

OmaVero ja Suomi.fi valtuudet
Verohallinto on päättänyt antaa Katso-tunnuksille jatkoaikaa liikkeen- ja ammatinharjoittajien (toiminimiyrittäjät sekä henkilöyhtiöt ja niiden yhtiömiehet) osalta.

Tämä tarkoittaa sitä, että myös liikkeen- ja ammatinharjoittajien osalta Katso-tunnuksia voidaan hyödyntää OmaVerossa Suomi.fi-valtuuksien ohella 31.12.2019 asti. OmaVeron palvelun käyttöä varten tarvitaan kuitenkin uusi Katso-rooli: Henkilö ja yrityksen OmaVero.

Jatkoajasta huolimatta taloushallinnon palvelutarjoajien kannattaa kuitenkin ryhtyä hankkimaan asiakkailtaan Suomi.fi valtuuksia, jotta järjestelmän toiminta tulee tutuksi. Tulorekisteriin kirjautumiseen Suomi.fi-valtuudet tarvitaan joka tapauksessaviimeistään 1.1.2019.

Tämä on tämän hetkinen ohjeistus Verottajalta.

Lähetän marraskuun aikana asiakkailleni valtuuspyyntöjä. Tehdystä valtuuspyynnöstä laitan erikseen viestiä.
Tulorekisteri
Tammikuun 2019 alusta lähtien käyttöön otettava tulorekisteri muuttaa yrityksen palkanlaskentaa. Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla.
Suorituksen maksajat ovat ilmoitusvelvollisia ja ilmoittavat tiedot tulorekisteriin. Ensimmäisessä vaiheessa, eli vuoden 2019 lähtien, tulorekisteriin ilmoitetaan palkkatiedot sekä matkakustannusten korvaukset jotka on ilmoitettava tulorekisteriin viimeistään viisi päivää maksupäivän jälkeen.
Tiedotan asiakkaitani erikseen siitä, millaisia muutoksia tulorekisteri tuo palkanlaskentaan ja tietojen toimittamiseen. Myös tulorekisterissä asiointia varten tarvitsen asiakkailtani Suomi.fi-valtuudet. teen valtuuspyynnöt täältä käsin ja lähetän asiakkailleni tiedon odottavasta valtuuspyynnöstä.
Ennakkotietoa vuodesta 2019
Työttömyysvakuutusmaksu laskee 0,4% (1,9%=1,50%)
TyEL-vakuutusmaksu nousee 0,4%